به گزارش خبرگزاری ارنا جیرفت، جدیدترین انیمیشن مرجان کیشانی است که با استفاده از نمادهای تمدن جیرفت با قدمتی حدود پنج هزار ساله در جنوب کرمان پیام خود را به مخاطبان منتقل می کند.
کیشانی خود اصالتاً اهل جیرفت نیست و می گوید به طور اتفاقی با خواندن کتابی با نمادهای فرهنگی این منطقه آشنا شده و ساخت این انیمیشن ها ذهنش را جرقه زده است.
کارگردان و تهیه کننده این انیمیشن روز جمعه به خبرنگار ایرنا گفت: این اثر برای سنین 11 سال به بالا مناسب است و کودکان زیر این سن را جذب نمی کند.
کیشانی درباره انگیزه های خود برای ساخت جیرفت گفت: یکی از علایق من تمدن ایران است و ما ایرانی ها وظیفه داریم فرهنگ بسیار غنی ایران را به تمام دنیا نشان دهیم.
وی افزود: فرهنگ اساسی مردم ایران صلح، با هم بودن، جشن و شادی است و صلح را برای جهانیان می خواهند.
کیشانی ادامه داد: 26 ساله بودم و در خیابان خیبال دانش آموز بودم، کتاب جیرفت را دیدم و عکس روی جلد جیرفت برایم جالب بود.
وی افزود: شخصیت کتاب مار و عقاب است. وقتی با فلسفه آنها آشنا شدم، کمی در مورد فرهنگ جیرفت مطالعه کردم.
این کارگردان گفت: عقاب نماد خدای آب های بهشتی و مار نماد آب های زیرزمینی و در واقع سرچشمه هر دو آب است و هر دو در یک صفحه و رو به روی هم قرار گرفته اند. آخرین
وی گفت: گمان کردم که نویسنده این نمادها می خواهد بگوید که این دو علامت گمان کرده اند که ظرف متعلق به آنها و دارایی آنهاست در حالی که نماد اصلی آنها آب است و هر دو یکی هستند.
الکیشانی ادامه داد: این روند شبیه رفتار انسان هایی است که در کره زمین برای نیازها یا یک قطعه زمین می جنگند، اگر متعلق به همه آنها باشد.
وی تاکید کرد: این وجود و آرامش متعلق به همه انسان هاست و اگر در این باره فکر کنیم می توانیم همسایه خود را معقولانه ببخشیم.
این کارگردان افزود: در این انیمیشن این دو نماد عقاب و مار با یکدیگر درگیر می شوند و در نهایت به نمادهای دیگری در فرهنگ جیرفت تبدیل می شوند.
وی گفت: از ظروف باستانی کشف شده تصاویر اولیه گرفتیم و تغییر چندانی نداشتند.
الکیشانی افزود: آب های بهشتی یعنی عقاب به آب تبدیل می شوند و آب های زمینی یعنی جانداران تبدیل به نهر می شوند و به هم متصل می شوند که این نشان دهنده رسیدن به صلح جهانی است.
وی ادامه داد: این دو نماد فهمیدند که این وجود و آنچه خداوند به آنها داده متعلق به آنهاست.
کیشانی با بیان اینکه این انیمیشن به مسابقات رم ایتالیا و سینه لارته فرانسه راه یافت، تصریح کرد: نتایج جشنواره ها در مهرماه مشخص می شود.
این کارگردان 47 ساله درباره سابقه خود نیز گفت: تاکنون 1500 دقیقه انیمیشن ساخته ام و از 28 سالگی شروع به ساخت آن کردم.
کیشانی یادآور می شود: اولین کاری که در موسسه صبا شروع کردم داستانک بود که شامل 13 قسمت پنج دقیقه ای ضرب المثل های کهن ایرانی بود.
این کارگردان و تهیه کننده انیمیشن افزود: از فیلم یک بز و یک بز در هشتاد و دومین جشنواره بین المللی فیلم تهران تجلیل شد.
به گفته ایرینا جیرفت، علیرغم ارزش های فراوان، تا سال ۱۳۸۰ تقریباً از نظر باستان شناسی ناشناخته بود، اما زمانی اهمیت محوطه های باستانی در غرب آسیا مطرح شد. به گفته یوسف مجیدزاده که اولین سرپرست تیم کاوش کناسندل بود، اسناد موجود و غنای هنری، کمی و کیفی آثار به دست آمده نشان می دهد که منطقه فرهنگی جاده خلیل بزرگترین مرکز صنعتی و تجاری در دوران باستان بوده است. شرق در اوایل هزاره سوم قبل از میلاد شروع به تولید و صادرات کالاهای ساخته شده از انواع سنگ صابون، مرمر و برنز به دیگر مراکز تمدنی منطقه از جمله بین النهرین کرد.
منبع: https://www.irna.ir/news/85562105/%D8%A7%D9%86%DB%8C%D9%85%DB%8C%D8%B4%D9%86-%D8%AC%DB%8C%D8%B1%D9%81%D8%AA-%D8%A8%D8%A7-%D9%86%D9%85%D8%A7%D8%AF%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AA%D9%85%D8%AF%D9%86%DB%8C-%D9%BE%D9%86%D8%AC-%D9%87%D8%B2%D8%A7%D8%B1-%D8%B3%D8%A7%D9%84%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%BE%D8%A7