تاریخچه جذاب یک شیرینی محبوب ایرانی‌ها/ از صفویه تا امروز

تاریخچه جذاب یک شیرینی محبوب ایرانی‌ها/ از صفویه تا امروز

به گزارش خبرآنلاین، هرکسی می تواند به کشور دیگری مملو از صلح، دوستی، عشق و دانش پیام بفرستد و بی شک سوغاتی های ایرانی این مزیت منحصر به فرد را دارند.

به گزارش بارنا، در ایران مدام شگفت زده می شوید و با شنیدن داستان میراث غذایی و غذایی ایران ناخودآگاه فکر می کنید این تمدن آنقدر عمیق است که برای کشف آن باید 10 بار دیگر به دنیا بیایید. به دلیل عدم نمایندگی کافی توسط رسانه ها و جوامع محلی، بسیاری از این میراث ناشناخته باقی مانده اند.

یکی از اسنادی که نام شیرینی مسقطی را ذکر کرده است به 157 سال پیش برمی گردد

وقتی دلمه به نام آذربایجان ثبت می شود یا ترکیه سال ها سعی می کند رب انار را به نام خود ثبت کند، اسپانیایی ها به جای ماست زعفران یا آمریکایی ها پسته می گویند.

مسقطی یکی از سوغاتی هایی است که زیاد درباره آن صحبت نمی شود. همان نبات یا نباتی که تهرانی ها آن را به شکل و ظاهر زردش می شناسند، شبیه ژله سفت تری است، اما در واقع سبک و سیاق لارستانی اصیل آن حتی در روش فرآوری با نمونه های دیگر کاملاً متفاوت است.

یکی از اسنادی که نام دسر مسقطی را ذکر کرده است به 157 سال قبل و به دوره فتحعلی شاه قاجار برمی گردد و در فصل بیست و یکم این دست نوشته نکاتی درباره نحوه ساخت مسقط آمده است.

بر اساس این نسخه خطی می توان دریافت که دسر مسقطی در زمان فتحعلی شاه قاجار یکی از دسرهای معروف و مورد علاقه مردم ایران بوده است.

وجود کارگاه های حلواسازی در لار از دوران صفویه

اگرچه شواهد تاریخی می گوید که مسقط فقط متعلق به کشور عمان است و برای اولین بار در آنجا معرفی شده است، اما این ادعا هنوز ثابت نشده است، زیرا طبق تحقیقات انجام شده، مسقط نباید از مسقط عمان باشد و دلیلش این است که همه انواع مسقطی داریم مثل مسقطی لار، شیراز، اصفهان و … البته نوع شیرازی یا اصفهانی با مسقطی لار فرق می کند.

این دسر حداقل از زمان صفویه یعنی حدود 222 تا 212 سال پیش بر اساس یافته های تاریخی و بر اساس سفرهای بازرگانان و وزرا و سفرای خارجی که به اصفهان رفته بودند در شهر لار بسیار محبوب بوده است. راه به لار. در دوره صفویه چندین کارگاه شیرینی در لار گزارش شده است

چگونه پای مسقطی به لار باز شد؟

اما به گفته یکی از قدیمی ترین تولیدکنندگان شیرینی مسقطی در لار، این شیرینی برای اولین بار حدود 150 سال پیش توسط حاج محمد قند به لار آورده شد. در یکی از سفرهای حج خود در عمان توقف کرد و شیرینی مسقطی عمانی را با خود به لار آورد و بر همین اساس لار مسقط برای اولین بار آماده و خدمت رسانی شد و عمانی نشد.

حلوای مسقطی لاری امروزه به عنوان سوغات باستانی و اصیل لاری شناخته می شود و در بین 106 شیرینی حلوا و مسقطی لاری، برندی است که به شکل زعفران با مغزی متفاوت تهیه می شود.

مسقطی مدرن برای نسل جوان

حتی نمونه های مدرن آن را می توان با طعم هایی مانند زرشک، نسکافه، سیب ترش، دارچین و… تهیه کرد که با توجه به نیاز بازار و ذائقه نسل جدید تهیه و تولید می شود.

در حال حاضر ده ها کارخانه مسقطی لاری با ده ها صنعتگر و کارگر در شهرستان لار فعالیت می کنند و چندین هزار کیلوگرم حلوای مسقطی لاری و شیرینی های دیگر به شهرهای مختلف ایران و کشورهای اروپایی و عربی حاشیه خلیج فارس صادر می شود.

47236

منبع: https://www.khabaronline.ir/news/2005416/%D8%AA%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D8%AE%DA%86%D9%87-%D8%AC%D8%B0%D8%A7%D8%A8-%DB%8C%DA%A9-%D8%B4%DB%8C%D8%B1%DB%8C%D9%86%DB%8C-%D9%85%D8%AD%D8%A8%D9%88%D8%A8-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%87%D8%A7-%D8%A7%D8%B2-%D8%B5%D9%81%D9%88%DB%8C%D9%87-%D8%AA%D8%A7-%D8%A7%D9%85%D8%B1%D9%88%D8%B2