در این تور که حدود ۲ ساعت طول کشید، اعضای اوآنا با فرشهای نفیس ایرانی، تاریخچه و قدمت فرشهای دستباف، تنوع طرح و نقش فرشها با تقسیمبندی مناطق ایران، نحوه و مواد بافت (از ابریشم، پشم و کرک)، قدیمیترین و نفیسترین دستبافتههای ایرانی آشنا شدند.
فلسفه و طرح و نقش هر فرش، نمادها، تمثیلها و داستانهایی که در لابهلای تار و پود هر کدام از قالیها و قالیچهها نهفته بود وقتی از زبان کارشناس و مترجم روایت میشد، شگفتی و اعجاب بازدیدکنندگان را بر میانگیخت، نقشهای رنگارنگ از پرندگان و حیوانات و درختان، داستانهای اساطیری از شاهنامه و تاریخ کهن ایران، نمادهای رویایی از بهشت، تصویری از شعرای ایرانی، یا فرشی با حاشیهای از نمادها و مناطق مختلف جهان از آسیا تا آمریکا، شکوه هنر ایرانی را در منظر اصحاب رسانههای قاره کهن و اقیانوسیه عیان کرد.
شکوه هنر ایرانی در منظر اصحاب رسانههای قاره کهن و اقیانوسیه
بازدیدکنندگان در بدو ورود با نمونه قالی پازیریک آشنا شدند، اصل این قالی حدود ۲۵۰۰ سال قدمت دارد. حدود ۷۲ سال پیش در منطقه پازیریک نزدیک سیبری یافت شد و اکنون در موزه آرمیتاژ سن پترزبورگ روسیه نگهداری میشود.
در تالار اصلی (همکف) موزه فرش ایران ۱۵۶ فرش نفیس ایرانی با طرح و نقشهایی از تبریز، اصفهان، کاشان، خراسان، کرمان، کردستان و غرب کشور و مناطق عشایری که از قرن نهم هجری قمری تا دوران معاصر بافته شدهاند، در معرض نمایش است که مورد توجه بازدیدکنندگان خارجی قرار گرفت و در مواردی درباره این آثار برجسته سوال می کردند و عموما تقاضا میکردند با این آثار فاخر، عکس بگیرند.
قالیچه میرزا کوچکخان جنگلی، قالیچههای دوره بایسنقری و فرش ترنجدار از نفیسترین فرشهای این موزه بود که مورد توجه بازدیدکنندگان قرار گرفت.
بیشتر بخوانید
در آیین اختتامیه هجدهمین مجمع عمومی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) با رای اعضای این مجمع ریاست سه ساله سازمان خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) بر این سازمان (اوآنا) به صورت رسمی آغاز شد.
منبع: https://www.irna.ir/news/84923903/%D8%AA%D9%88%D8%B1-%D8%B1%D8%B3%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%88%D8%A2%D9%86%D8%A7-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%88%D8%B2%D9%87-%D9%81%D8%B1%D8%B4-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B7%D8%B1%D8%AD-%D9%88-%D9%86%D9%82%D8%B4-%D9%87%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%DA%A9%D9%87-%D8%A7%D8%B9%D8%AC%D8%A7%D8%A8-%D8%A7%D9%86%DA%AF%DB%8C%D8%B2به گزارش ایرنا، هجدهمین مجمع عمومی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) از روز دوشنبه (۲ آبان) با حضور حدود ۵۰ مدیر از ۳۵ کشور عضو، طی مراسمی با سخنان محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور علی نادری مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) و هیون جون کیم مدیر اجرایی خبرگزاری یونهاپ کرهجنوبی طی مراسمی آغاز به کار کرد و روز سهشنبه – سوم آبان ماه- با صدور اعلامیه تهران به کار خود پایان داد.
اوآنا(OANA) نام اختصاصی سازمان خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه The Organization of Asia-Pacific News Agencies است که در ۲۲ دسامبر سال ۱۹۶۱ میلادی (۱ دی ۱۳۴۰) با هدف تسهیل اطلاع رسانی میان کشورهای این منطقه با حمایت سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) تاسیس شد.
قدیمیترین فرش ایرانی کجاست؟
در پایان این تور رسانهای هدایایی به رسم یادبود از طرف وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به مدیران و خبرنگاران خبرگزاری های آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) اهدا شد.
به گزارش خبرنگار میراثفرهنگی ایرنا، مدیران اتحادیه خبرگزاریهای آسیا و اقیانوسیه (اوآنا) که برای حضور در هجدهمین اجلاسیه این اتحادیه به میزبانی خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) به تهران سفر کردهاند، صبح روز چهارشنبه – چهارم آبان ماه – در قالب تور آشناسازی از موزه فرش ایران بازدید کردند.