نمايندگان حجت الاسلام والمسلمين:
نماینده ولی فقیه در تبیین برخی از صفات حضرت ابراهیم علیه السلام از جمله مدارا، رحمت، صداقت، اخلاص و اسوه ها گفت: ابراهیم خلیل الله بنیانگذار برائت و دوری از شرک و شرک بود.
به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، حجت الاسلام سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و عمره و سرپرست حجاج ایرانی امروز (31 اردیبهشت) مصادف با اول ماه ذی القعده و شروع هفته حج به عنوان خطیب قبل از ایراد خطبه نماز جمعه برای جمعی از نمازگزاران تهرانی.
وی در ابتدا با اشاره به اینکه دهه اول ذی القعده به عنوان دهه کرامت و هفته اول این ماه قمری به عنوان هفته حج نامگذاری شده است، گفت: سفر حجاج به بیت المقدس از ابتدای امسال آغاز می شود روزهای آینده و زائران ایرانی به سرزمین وحی اعزام خواهند شد.
نمايندگان حجت الاسلام والمسلمين با اشاره به بيانات اخير مقام معظم رهبري در ديدار حاضران در مراسم حج، گفتند: حج امسال را جنايات رژيم صهيونيستي در حق مردم بيگناه نامگذاري كردند. در غزه، حج برائت از مشرکان.
نماینده ولی فقیه در امور حج و عتبات گفت: مقام معظم رهبری در این دیدار یادآور شدند که زائران بیت الله الحرام باید پیوسته به یاد خدا باشند و به وحدت با سایر مسلمانان توجه ویژه داشته باشند. وی همچنین با اشاره به مصداق حضرت ابراهیم (علیه السلام) در قرآن کریم، ایمان ابراهیمی را سرچشمه ادیان آسمانی معرفی کرد.
رهبر حجاج ایرانی در ادامه با اشاره به اینکه اسلام نزدیک ترین دین به دین ابراهیمی است، گفت: حضرت امام خمینی (ره) نیز مراسم حج تمتع را حج ابراهیمی نامیدند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با برشمردن برخی از صفات حضرت ابراهیم (علیه السلام)، گفت: زائران بیت الله الحرام، پس از طواف خانه خدا، پشت مقام حضرت ابراهیم (ع) طواف می کنند. که بیانگر مقام این مرد بزرگ است. نبی – پیامبر.
وی گفت: خداوند متعال در قرآن هنگام تعریف صفات حضرت ابراهیم (علیه السلام) او را بردبار و رحیم معرفی کرده و در آیه 75 سوره هود می فرماید: «إِنَّ الَّذِینَ أَبْرَاهَمُ الْحَبِّرَ وَ الْحُوْدُ. توبه كننده: زيرا ابراهيم عليه السّلام فرمود: «وَ اللّهُ صَابِرَ وَرَحِيمٌ وَ الْتوابِ».
ولی امر حج و زیارت در ادامه با اشاره به آیه 120 سوره نحل می گوید: «و ابراهیم امتی صالح بود و از مشرکان نبود آسیب ملت ابراهیم علیه السلام صادق و مخلص بود، تا آنجا که وقتی کعبه را بنا کرد، رو به درگاه خداوند متعال کرد و گفت: خدایا از ما بپذیر.
همچنین حجت الاسلام نواب به آیه 120 سوره بقره اشاره می کند: «و پروردگار ما رسولی به سوی آنان می فرستد که آیات را بر آنان بخواند و به آنان کتاب و حکمت بیاموزد». «در میان آنها رسولی از خودشان بفرست که آیات و کتاب تو را بر آنها بخواند و به آنها حکمت بیاموزد و آنها را پاکیزه کند.» اشاره کرد و توضیح داد: ابراهیم (علیه السلام) به آینده فکر می کرد و به آینده می اندیشید. بلکه می توان او را بنیانگذار امت اسلامی و تشکل های دینی دانست.
نماینده ولی فقیه در امور حج و حج نیز از حضرت ابراهیم (علیه السلام) به عنوان مدافع مظلوم و اولین نفری که به میدان نبرد بیرون آمد، یاد کرد و گفت: حضرت لوط (علیه السلام) را از شر آن نجات دهید. دست رومیان
وی افزود: ابراهیم دوست خدا مقام امامت امت را داشت و خداوند متعال در آیه 124 سوره بقره در این باره می فرماید: و همانا من تو را پیشوای مردم قرار دادم.
حجت الاسلام نواب ابراهیم (علیه السلام) بانی برائت و دوری از مشرکان دانست و گفت: مناظره و گفتگوی او با ستارگان و ماه پرستان و خورشید پرستان. در قرآن کریم آمده است و عبادت خدای یگانه است. پرستی دعوت به دوری از شرک و بت کرده است.
نماینده فقیه در پایان درباره مسائل حج و حج با اشاره به اینکه آیات 8 و 9 سوره ممتحنه به مسئله برائت اختصاص دارد، گفت: حضرت ابراهیم علیه السلام بود. ابتدا با شمشیر جنگید و مناسک حج را تشریح کرد و خداوند متعال برای آزمایش او دستور داد تا فرزندش حضرت اسماعیل (علیه السلام) را که پدر و پسر سرفض بودند، به قتل رساند.
منبع: https://ana.ir/fa/news/910531/%D8%AD%D8%B6%D8%B1%D8%AA-%D8%A7%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D9%87%DB%8C%D9%85-%D8%B9-%D8%A8%D9%86%DB%8C%D8%A7%D9%86%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%D8%A6%D8%AA-%D8%A7%D8%B2-%D9%85%D8%B4%D8%B1%DA%A9%DB%8C%D9%86-%D8%A8%D9%88%D8%AF