گلوبال تایمز نوشت: ایجاد موانع از طریق اعطای یارانه نه تنها باعث اخلال در واردات از زنجیره صنایع جهانی در خصوص خودروهای برقی خواهد شد بلکه مجموعهای از واکنشهای زنجیرهای را در بین تولیدکنندگان عمده در اقتصاد دنیا به وجود خواهد آورد. دلیل این موضوع نیز آن است که قانونی که آمریکاییها وضع کردهاند، صنایع دیگر کشورها را نادیده گرفته و محتمل است که اروپاییها و کشورهایی آسیایی دست به اقدامات متقابل با آن بزنند.
براساس یک سند رسمی که به رویت شبکه خبری سی ان بی سی آمریکا رسیده است، اتحادیه اروپا «نگرانیهایی جدی» نسبت به این قانون داشته و میگوید قانون کاهش تورم در آمریکا قوانین تجارت بینالمللی را هم نقض میکند.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، کریستین لیندنر وزیر اقتصاد آلمان روز دوشنبه گفته بود اتحادیه اروپا و آمریکا نیازمند گفتوگویی در زمینه رفع تنش تجاری هستند که به واسطه قانون کاهش تورم آمریکا به وجود آمده است، زیرا این قانون کسبوکارها و صنایع اروپاییها را تهدید میکند.
پایگاه اینترنتی گلوبال تایمز چین درباره اظهارات وزیر اقتصاد آلمان نوشت: اظهارات لیندر تنها بخشی از واکنش انتقادی اروپاییها نسبت به قانون کاهش تورم آمریکاست.
براساس این سند که قرار است به مقامات آمریکایی ارائه شود، اتحادیه اروپا فهرستی از ۹ بخش مختلف را در این قانون قرا داده که اعطای یارانه و معافیت مالیاتی را تنها به کالاهایی اعطا میکند که تنها در آمریکا یا توسط شرکتهای آمریکایی تولید شده باشند.
این امر البته مختص اروپا نیست و سایر کشورهای تولیدکننده خودروهای برقی مانند کرهجنوبی و ژاپن هم احتمال دارد به دلیل سیاست حمایتگرایانه آمریکا و برای حفظ منافع خود به مقابله با این سیاست بپردازند.